Tacksamhetsdagbok

Tar en stund nästan varje morgon och skriver några rader kring vad jag vill uppmärksamma och är tacksam för. Det ger mig en möjlighet att reflektera och landa in dagen på ett bra sätt. En övning utan rätt eller fel. Många av mina klienter som jag uppmanar att göra samma föredrar att avrunda dagen med tacksamhetsdagboken istället. Valet är ditt, precis det som passar just dig bäst.

Hittade den här i bokhyllan igår. Precis när jag letade efter en skrivbok, märkligt hur det ibland synkroniserar sig. Köpte den i Altea i Spanien för några år sedan efter att jag avslutat en vidareutbildning i yin yoga. Nu kommer den till användning.

Varför en dagbok för tacksamhet? Ja, varför inte tänker jag? Vi ägnar så mycket tid åt att jaga efter det vi inte har, att hitta det vi saknar och rusar gärna fram till nästa så fort annat är avklarat. Boken blir ett verktyg och en vana att reflektera en stund. En stund att landa in och vidkännas det som finns i ditt liv. Det gör något med oss och vår hjärna. Tillfredställelsen med livet ökar har man sett i studier.

Nyfiken på att prova? Slå upp boken och börja. Den är för dig. Tänk att tacksamheten oftast finns i både det lilla och stora. Skriv ett par saker först. Ta en stund och reflektera över vad du skrivit. Låt dig marineras i känslan. Långt efter du slutat skriva finns känslan där att plocka fram.

Ps! Vilken skrivbok eller papper som helst går bra, det behöver inte vara en speciell bok

livetheltenkelt
Äventyrskärlek, frihet och drömmar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.