Att ha börjat bada

Kallbadhuset

Den har nog funnits där ett ganska långt tag. Längtan efter att bada! En spirande nyfikenhet på kallbad och vinterbad. Dröjt kvar vid artiklar om dess hälsogörande effekter. Lekt med tanken för att sedan slå bort den. Jag bada?Som är rädd för vatten. Köpte en sådan där badrock för surfare i Ericeira. Mr T såg frågande ut och undrade vad jag skulle med den till. Du som inte gillar att bada sa han. Men kanske jag undermedvetet manifesterade en längtan redan då? Så kom vi hem, och den 10 augusti (noterat i kalendern) hade jag bestämt mig. Jag åkte och tog ett morgondopp. Solen sken och det var sådär varmt i luften trots att det var tidigt på morgonen.

JAG ÄLSKADE DET!

Kylan som mötte min hud. Känslan i kroppen efteråt. Ja alltihop. I minst 40 år av mitt liv har jag trott och intalat mig att jag inte tycker om att bada. Det var fel. Varför stannar vi i gamla sanningar om oss själva? De behöver inte vara sanna och kanske är de inte ens våra egna. Jag har fortfarande respekt för vatten och det jobbar jag med men badat har jag fortsatt med. I stort sett varje morgon går jag ner till kallbadhuset och tar ett morgondopp. Idag är det den 27 september och jag har som mål att bada fram tills vi går in i oktober sedan får jag se. Drömmen kanske är på väg att bli verklighet?

Drömmen om att vinterbada!

Vissa morgnar när det blåser och nu när det börjar vara mörkt så får man motivera sig lite extra.
Mål! Att vinterbada men än är det en bit kvar tills dess.

Vattnet blir ju så klart kyligare ju längre in i hösten vi kommer, idag var det 14,5 grader. Det sägs att när temperaturen går under 15 grader så börjar det ge hälsofördelar för kroppen. Kylan ställer om kroppen som efter den initiala chocken kickar igång alla system. OBS! kallbad skall du inte göra om du har problem med för högt blodtryck eller konstaterat hjärtproblem. Fråga då din läkare först.

Morgondoppet har blivit en ritual tillsammans med min meditation, yoga och promenad som en enhet som tillsammans ger mig en bra start på dagen.

Tänker att vi behöver ta hand om och utforska vår längtan. Den är viktig och säger oss så mycket om vi vågar erkänna den.

Vad längtar du efter?

livetheltenkelt
Äventyrskärlek, frihet och drömmar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.