Mellandagar för mellanrum

De där dagarna emellan helgdagarna. Ofta dagar som man på riktigt kan slappna av och vila. Gå i pyjamas till kl 12 om man vill eller kanske se på tv mitt på dagen. Här varvas vila med aktivitet. Jobb och ledighet om vartannat.

Rensar garderober och sorterar i högar vad som skall slängas eller ges bort. Alla dessa kläder jag samlat på mig genom åren. Vissa knappt använda. Skäms nästan när jag ser det. Men hädanefter är det ändring. Jag har redan i och för sig slutat konsumera så mycket och det är en regel som följer med in i nya året. Handla istället när det är något jag verkligen behöver eller önskar och inte av slentrian eller för att fylla något annat behov. För det är nog så att mycket av vår konsumtion idag fyller en mängd andra behov som vi behöver tillfredställa. Vi tar oss inte tiden att undersöka vad det är vi egentligen saknar eller önskar. Känslan dövar vi med en mängd annat, och för en stund lugnar det sig inombords. På olika sätt köper vi ju oss även en ny eller annan identitet med det vi handlar. I ett samhälle där det pumpas ut miljontals med budskap om att vi inte duger som vi är och där det alltid finns något som kan bli bättre bara vi skaffar x eller y så är det ju inte märkligt om vi påverkas snarare mänskligt.

Missförstå mig rätt. Jag älskar vackra kläder och saker. Väskor och skor får mina ögon att lysa lite extra. Men jag kom till den punkt i mitt shoppande där glädjen försvann. Där gjädjen blev så kortvarig så den knappt varade till jag kom hem. Där plagget i vissa fall till och med hängdes in utan att användas. Det var något annat behov som ej blev tillgodosett. Detta klurade jag ut redan under 2019 men någon rensning av garderoben kom jag inte till. Men idag, idag har det rensats big time! Vilken lättnad. Nu kan jag gå in i garderoben, njuta och faktiskt hitta något.

Egon tröttnade efter ens stund på rensandet och lade sig i solen för att njuta istället. Helt rätt prioritering.

Apropå lister så betar jag nu av dag för dag de ”att göra” före vi börjar resan mot Portugal den 27 januari. Slutförande och överlämningar när det gäller jobbet. Trix och fix härhemma innan vi lämnar över nyckeln. Blir en del att ordna med så jag känner en tillfredställelse för varje punkt på listan som. jag stryker.

livetheltenkelt
Äventyrskärlek, frihet och drömmar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.