Vanlife

Plötsligt började flödet på min instagram fyllas av människor som på heltid eller deltid flyttat in i sina ombyggda skåpbilar och därefter åkte runt i Europa. Bilder på helt fantastiska vyer fyllde snabbt flödet. Det såg magiskt ut att slå upp skåpbilens bakdörrar och plocka in naturens kraft. Det kändes som så enkelt att packa in det man behövde och åka.

Vi hade inte vare sig talangen, förmågan eller tiden att bygga om en egen skåpbil så blickarna riktades mot de som var klara. Redan från början visste vi att vi ville ha något litet och smidigt som kunde ta oss fram överallt, alla fall nästan överallt. Gärna byggt på ett chassi ifrån en skåpbil. Det finns en uppsjö av ”plåtisar” på marknaden. Så det var inte helt lätt att besluta sig. Men till slut föll valet på en Karmann mobil, drygt 6 m lång med den utrustning som kan behövas för fricamping såsom tex värmetrumma och solceller på taket så att vi kan vara självförsörjande.

Solnedgång på Öland, Sandvik på vår första resa med plåtis.
Out and about

Vi fick först tillgång till på sensommaren men vi har spenderat några helger i den. Efter första chocken över den lilla ytan att röra sig på eller var det mer hela camping grejen. Kan inte minnas att jag någonsin campat före det här så det var en ny upplevelse. Nu kan jag säga och mena det. Det är ett häftigt sätt att resa och bo på. Vi har provat på ett par campingar och det har varit helt ok men det härligaste har varit att fricampa. Att hitta det där stället ute i naturen. Att vakna på morgonen med vyerna och tystnaden. Magiskt! men som sagt vi provar oss fram. Tanken är att vi kör ner till Ericeira i Portugal (ca 340 mil) i vår plåtis. Gör resan genom Europa till ett äventyr.

Soluppgång någonstans i Värmland
livetheltenkelt
Äventyrskärlek, frihet och drömmar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.